Selasa, 29 September 2009

Sabtu, 12 September 2009

myParfum - Aromatherapy Perfume





A new signature in the world of fragnance..
Buatan Malaysia..

Nantikan penerangan lebih lanjut dalam post yang lain..
Pesaing baru bagi One Drop Perfume..

Kancil isteriku...








Inilah kancil kesayangan isteriku..
Dibeli sebelum kami kahwin dan memberi banyak kenangan dan berjasa kepadanya.
Kini tiba masa untuk mengucapkan selamat tinggal dan bai bai kerana ia akan dijual dalam beberapa hari lagi..
Bukannya apa, memandu di kuala lumpur ni amatlah mencabar terutamanya ketika jalan tengah jem..jem..jem..
So, jalan penyelesaian mudah adalah dengan menggunakan kereta dengan gear automatik..
Ni tengah survei kereta kenari auto..
Dapat kaler hitam atau putih mesti mengancam punya..

Sabtu, 29 Ogos 2009

Produk Homeopati dari Warizan al Helmy Sdn Bhd







Makanan Kesihatan Minda
Harga RM25.00


Rumusan kaedah perubatan Homoeopathy yang diadun menjurus kepad kesihatan otak yang legkap, memenuhi keperluan penjagan minda dan persekitaran.

KEGUNAAN:

* Menguat dan mengekalkan daya tahan tubuh (imuniti/kekebalan) system melawan penyakit. Menguatkan tenaga hayat (vital force).
* menguatkan daya ingatan sama ada pada kanak-kanak mahupun orang dewasa.
* meningkatkan daya fikir dan kepintaran.
* meningkatkan daya kesabaran.
* mencegah kemurungan.
* mencegah penyakit bawaan wabak.
* menambah keceriaan.
* proses penghadaman makanan.

CARA MAKAN

Jumlah pengambilan yang palng sesuai untuk kanak-kanak ialah 1 biji 2 kali sehari, bagi orang dewasa 2 biji 2 kali sehari (melebihi 12 tahun boleh dianggap dewasa).


Bedak Berkhasiat Zanita
Harga RM15.00


Bedak Berkhasiat Zanita diadun melalui kaedah seni peyembuhan cara Homoeopathy dan telah terbukti memberi kepuasan dan keberkesanan kepada pengguna serta tidak memberi kesan sampingan penggunaan jangka pendek mahupun bagi jangka panjang.

KEGUNAAN

1. Menghapuskan jerawat
2. Menghaluskan kulit
3. Menghilangkan penyakit kulit
4. Merawat bisul, kayap dan gatal-gatal
5. Memulihkan resdung

CARA GUNA

Untuk sapuan luar sahaja

Maklumat terbaru..Perkembangan terbaru..ambil dari chat box

admin: Hibah rm2 itu mungkin berubah mengikut keuntungan syarikat. Tetapi syarikat cuba sedaya upaya untuk kekalkan rm2 itu.
26 Aug 09, 23:38
admin: Anda beli produk, produk itu anda punya, rm tu plak dah jadi syarikat punya ( nampak x konsep tu ), bukan melabur naaa. Syarikat cuma bagi upah atau hibah rm2.
26 Aug 09, 23:36
admin: BAGI SESIAPA YANG MENYERTAI SYARIKAT INI DENGAN NIAT SATU PELABURAN...LUPAKAN AJJEEERR. KITA TRADING SEPENUHNYA. SYARIKAT HANYA BAGAI UPAH ATAU HIBAH AJEER.
26 Aug 09, 23:32
admin: Makluman: Next : AJL dalam proses ( walaupun kita jalan secara trading sepenuhnya ) , awal tahun depan dijangka dapat GMP .
26 Aug 09, 23:31
admin: Makluman: Baru 13 bulan beroperasi, sekarang sudah 37 orang leader yang mendapat MERCEDEES. Anda bagaimana ?
26 Aug 09, 23:28
admin: Makluman: Sijil halal sudah diperolehi. Next - sijil KKM ( walaupun sebenarnya x perlu - homeopathy yang cuma ada satu rumusan )

Utusan daripada pengasas Warizan al Helmy Sdn Bhd...



Warizan Al Helmy Sdn Bhd (845525-A) atau sebelum ini dikenali sebagai Al Helmy Resources (SA 0099289-P), merupakan MEDAN PERJUANGAN yang amat baik untuk disertai oleh mereka yang baru mencuba atau yang sedang mencari arah untuk memajukan diri dalam bidang perniagaan secara sambilan atau sepenuh masa.

Terdapat ramai usahawan baru dalam bidang perniagaan menemui kegagalan walaupun telah mengeluarkan modal yang banyak dan mereka berputus asa serta menganggap perniagaan merupakan suatu kerjaya yang sukar. Semua ini kerana sebelum memulakan suatu perniagaan mereka tidak membuat penyelidikan yang mendalam dan tiada pengalaman menghadapi cabaran.

Melalui Warizan Al-Helmy, pejuang dan peminat bidang perniagaan dapat menimba ilmu perniagaan dengan tidak perlu mengeluarkan modal yang besar dan pejuang dapat berhubung dan menimba ilmu daripada mereka yang pernah gagal untuk dijadikan panduan dan dari mereka yang berjaya untuk dicontohi atau diteladani.
Tiada ilmu pengetahuan dalam bidang perniagaan boleh menyebabkan seseorang pejuang baru terjebak dalam perniagaan yang menjurus kepada SKIM CEPAT KAYA atau BINARI yang diharamkan oleh pihak kerajaan.

Dalam usaha berjuang mencipta kejayaan adalah dinasihatkan pejuang hendaklah menjalinkan hubungan yang rapat serta erat dengan pengurusan dan pemimpin syarikat supaya idea baru yang ditemui dapat dikongsi bersama dengan cepat.

Pihak pengurusan dan pemimpin syarikat adalah dinasihatkan berkerjayalah dengan jujur dan ikhlas dalam usaha mencapai matlamat syarikat dan menjalankan dasar syarikat sebaik mungkin serta membantu pejuang mencipta kejayaan tanpa mengharap balasan dari pejuang itu sendiri.

Kesabaran dalam menghadapi kerenah yang pelbagai lantaran ramai orang yang melibatkan diri adalah sangat dituntut supaya hubungan akan terus utuh dan kukuh dapat terus wujud serta berterusan.

H/Dr (Hom) Zawari bin Abdul Aziz

Selasa, 4 Ogos 2009

Coretan di tengah malam

Stressnya dengan kerja. 25 Julai lepas aku anjurkan Kursus Keselamatan Sinaran peringkat Hospital Sungai Buloh. Dahlah kena siapkan kertas kerja, surat panggilan, dan aku pulak salah sorang presentor..aiyo..penat siot..
Tapi nak buat macammana, kerja tu tanggungjawab. Aku buat je, selagi aku mampu kan..Hasilnya, kursus berjalan dengan lancar sekali dengan bantuan semua AJK yang dilantik dan juga bukan AJK yang tolong2 sibuk sekali..TQ all..
Kendian, Khamis dan Jumaat lepas aku ada bengkel kat Hospital Ampang. Bengkel yang wajib aku join sebab ia salah satu core business aku..Aku memang suka pegi kursus, tp yg kurang bestnya, buat kat tempat yang jauh dan jem..Aiyoo..jem tu yg xtahan.
So, kenala keluar awal (xla awal sangat pun...hehehe)..
Malam hari jumaat tu sampai ke hari Ahad, famili belah mertua aku datang ke KL untuk membeli belah..hahaha..aku ni dahla kurang suka berjalan shoping, tp dah sebab tanggungjawab kan..kita ni kawin bukan hanya dengan seorang wanita, tetapi dengan keluarganya sekali..hehehe..
Hari ni mula kerja semula..Aduhai..banyaknya nak kena siapkan..buat pelan2 je..janji siap. Minit mesyuarat sebulan yang lepas berjaya disiapkan, pastu isi dan submit borang exam PTK, pastu uruskan penetapan tarikh training MRI (korang faham ke? :) dan sebelum balik update data2 penilaian kursus untuk diserahkan kepada bos besar..
Pastu balik je rumah, jual meja makan kat member ofis..aku xpakai, so apa salahnya jual je kan..tq Azrie..